Apple var en av de tidigaste tillverkarna av persondatorer och var bland annat först med att serietillverka datorer med grafiskt användargränssnitt och datormus. Under 1980-talet hårdnade konkurrensen och Apples marknadsandel krympte.

Produkterna är kända för sin användarvänlighet, påkostade och eleganta design där även baksidan designats väl. Företaget och dess chefsdesigner Jonathan Ive har vunnit ett flertal designpriser och utmärkelser för innovation av sina produkter.

Utmärkande för Apple är att deras nya produkter har namn som börjar med ett gement i och den följande bokstaven i namnet är versal ex. iMac, iPod, iTunes, iMovie, iPhone, iPad osv. Detta “i” kan antingen stå för internet, intelligent, och på senare tid har det framgått för att ge en mer “personlig” touch åt produkterna, eftersom ett versalt i är jag på engelska.

Några av Apples mest framgångsrika produkter är persondatorn Macintosh, framför allt enhetsdatorn Imac, operativsystemet Mac OS X, mp3-spelaren Ipod och den internetbaserade musikaffären Itunes Store. Apples senaste satsningar inkluderar mobiltelefonen Iphone och surfplattan Ipad. Iphone står för huvuddelen, cirka 65 procent, av företagets intäkter.

Den 2 augusti 2018 blev Apple det första noterade amerikanska företaget att värderas till en biljon amerikanska dollar.