Apple presenterade idag ett bidragsprogram inom ramen för Apple Pay samt en aktivitetsutmaning i Apple Watch för kunder som vill uppleva och ge sitt stöd till Amerikas nationalparker på nya sätt.
Mellan den 24 och 31 augusti skänker Apple 1 USD till National Park Foundation för varje betalning via Apple Pay som sker på Apple Store, på apple.com eller i Apple Store-appen i USA.

Intäkterna kommer att gå till National Park Foundations arbete med att skydda landets nationalparker. Stiftelsen driver projekt för att bland annat återställa livsmiljöer och bevara viktiga kulturarv samt med att utbilda nästa generation parkförvaltare genom program som Open OutDoors for Kids.
”Amerikas nationalparker är verkliga skatter som alla människor borde få uppleva och vi är stolta över att än en gång ge dem vårt stöd genom att denna månad skänka en dollar varje gång någon handlar med Apple Pay i någon av våra butiker”, säger Apples CEO Tim Cook. ”Dessa spektakulära platser utgör en del av vårt kulturarv och Apple vill hjälpa till att bevara dem för framtida generationer, så att våra barn och barnbarn får uppleva samma fantastiska, vackra och vilda natur som vi har fått.”

Den 1 september kommer Apple Watch-användare världen över som promenerar, springer eller rullstolstränar i minst 50 minuter att få en utmärkelse i appen Aktivitet samt dekaler till appen Meddelanden med nationalparksmotiv. De 50 minuterna är en hyllning till Redwood nationalpark som i år firar 50 år.
App Store kommer dessutom att uppmärksamma en samling appar som hjälper användaren att hitta i och utforska några av landets vackraste nationalparker.
Som en del av sitt pågående miljöarbete har Apple skyddat och planterat så mycket hållbart brukad skog runtom i världen att det täcker företagets pappersförbrukning idag och i framtiden. I samarbete med The Conservation Fund har Apple skyddat 36 000 tunnland skog i de östra delarna av USA som certifierats som hållbart skogsbruk. Förra året uppnådde Apple sitt mål för hållbart förpackningsmaterial: 100 procent av papperet i Apples förpackningar kommer från hållbart skogsbruk eller trä från kontrollerade eller återvunna källor.

Leave a comment

Your email address will not be published.